PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI GRADA ĐAKOVA U 2023. GODINI

Objavljeno: 24. 04. 2024.

Već tradicionalno Zajednica športskih udruga Grada Đakova i Grad Đakovo i ove su godine proglasili najbolje sportaše, sportašice i sportske kolektive u protekloj 2023. godini. Na svečanoj dodjeli u Kući Reichsmann prosudbena komisija u sastavu: Goran Pataki, Tomislav Drmić, Domagoj Perlić, Mario Plavčić i Marko Brataljenović izabrala je one najbolje u 2023. godini. Na početku svečanosti sportaše i goste pozdravio je Goran Pataki, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Đakova, a nakon njega nazočnima se obratio gradonačelnik Marin Mandarić.

U konkurenciji mladih nada nagrade su dodijeljene: Dori Belvanović (Teniski klub Đakovo), Ivanu Bobetiću (Teniski klub Đakovo), Andreasu Majdišu (Karate klub Đakovo) i Franku Perkoviću (Kuglački klub Fortuna). Nagrade je uručio Mario Plavčić.

Nakon toga dodijeljene su nagrade najboljim sportašicama. Sportašica Grada Đakova u 2023. godini je Ivana Prugović, članica Kuglačkoga kluba Đakovo, a u konkurenciji su se našle i Anja Belvanović (Teniski klub Đakovo) i Nora Filić (Jiu jitsu klub Factory Đakovo). Nagrade sportašicama uručio je Goran Pataki.

Najbolji sportaš Grada Đakova je Andrej Kedveš, član Kickboxing kluba Blitz. U konkurenciji su bili: Ivan Vulić (Rukometni klub Đakovo) i Vlado Blažević (Jiu jitsu klub Factory Đakovo). Nagrade najboljima uručio je Antun Galić, zamjenik gradonačelnika.

U konkurenciji ženskih kolektiva prvo  mjesto pripalo je juniorkama Teniskoga kluba Đakovo, a kandidati su još bili: Ženski kuglački klub Đakovo i ekipa U – 14 Ženskoga rukometnoga kluba Đakovo. Nagrade najboljima uručio je Pavo Cindrić, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Đakova.

Gradonačelnik Marin Mandarić uručio je nagrade najboljim muškim kolektivima. Pobjednik u 2023. godini je Košarkaški klub Đakovo, a u konkurenciji su bili: Hrvatski nogometni klub Đakovo Croatia i Rukometni klub Đakovo.

Tradicionalno organizatori izbora nagrađuju i najboljega trenera u 2023. godini. Tu nagradu dobio je Vedran Mandarić, trener Karate kluba Đakovo. Nagradu najboljem treneru uručio je Dubravko Ižaković, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije.

Na kraju svečanosti, dodijeljena je i Plaketa Sportske zajednice OBŽ za izniman doprinos i razvoju i promociji sporta. Ta nagrada pripala je legendi đakovačkoga nogometa Antunu Francemu Toti, dugogodišnjem igraču NK Jedinstvo.

DJ SPORT

Foto: ĐAKOVO LIVE