ĐAKOVO DOMAĆIN PRVENSTVA HRVATSKE U KICKBOXINGU

Objavljeno: 04. 03. 2023.

U Gradskog nastavno-športskoj dvorani u Đakovu danas je svečano otvoreno Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu, u disciplinama K1 style za juniore i seniore, light contact za juniore i kick light za starije kadete čiji je organizator Kickboxing klub Blitz Đakovo u suradnji sa Hrvatskim kickboxing savezom.

Prisutne su na otvaranju pozdravili Romeo Deša, predsjednik natjecateljskog i registracijskog odbora HKBS-a, zatim predsjednik Saveza, ujedno i nadzornik natjecanja Tomislav Bilandžić, ispred Kluba domaćina Danijel Šimundić, predsjednik KBK Blitz. Riječi dobrodošlice u Đakovo svim gostima je uputio gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, a nakon njega i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić koji je i otvorio natjecanje. Na otvaranju su bili i Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice OBŽ, predsjednik ZŠU Grada Đakova Goran Pataki, direktorica TZ Grada Đakova Marija Burek, te brojni drugi.

U disciplini K1 style borbe se održavaju na dva ringovna borilišta, dok su druge dvije discipline na tatamiju. Ukupno je za natjecanje prijavljeno 246 natjecatelja (106 ring, 140 tatami) iz 49 hrvatskih klubova. Iz kluba domaćina "Blitz" nastupa 6 natjecatelja (svi u ringu), od čega posebno treba istaknuti braću Kedveš. Stariji Andrej je jedan od najboljih boraca u Hrvatskoj u toj disciplini, dvostruki viceprvak svijeta 2019. i 2021. i prvak Europe od prošle godine, 2 puta proglašen je najboljim sportašem OBŽ. Mlađi brat Karlo je juniorski prvak Svijeta od prošle godine. Tu su još i klubovi iz Osijeka, "HUS" koji sudjeluje sa 4  i "Sveti Duh" sa 7 natjecatelja.