JAVNI POZIV "OSPOSOBLJAVANJEM DO KONKURENTNOSTI"

Objavljeno: 25. 03. 2021.

Grad Đakovo i Općina Strizivojna partneri su projekta „Osposobljavanjem do konkurentnosti“ čiji je nositelj LAG „Strossmayer“. Projekt će pružiti priliku obrazovanja za 40 dugotrajno nezaposlenih osoba kroz četiri verificirana programa.

Programi osposobljavanja su:

1. Voditelj ruralnog turizma

2. Operater na PC računalu

3. Knjigovođa za OPG

4. Sakupljač i uzgajivač ljekovitog bilja

Riječ je o projektu u koji će se uključiti osobe s područja LAG-a “Strossmayer“ (Grad Đakovo te Općine: Strizivojna, Satnica Đakovačka, Viškovci, Semeljci, Drenje, Trnava i Levanjska Varoš) kako bi stekle vještine potrebne za lakše zaposlenje.

JAVNI POZIV

Za sudjelovanje na programu osposobljavanja

SAKUPLJAČ I UZGAJIVAČ LJEKOVITOG BILJA

Pozivaju se sve osobe do 29 godina koje su nezaposlene više od 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina koje su nezaposlene više od 12 mjeseci da se prijave za sudjelovanje u programu osposobljavanja „Sakupljač i uzgajivač ljekovitog bilja“ u sklopu projekta „Osposobljavanjem do konkurentnosti“. Program osposobljavanja provodit će se na području Općine Strizivojna. Za program osposobljavanja mogu se prijaviti osobe s područja LAG-a Strossmayer (Grad Đakovo te Općine: Strizivojna, Satnica Đakovačka, Viškovci, Semeljci, Drenje, Trnava i Levanjska Varoš).

Program osposobljavanja traje 2 mjeseca i osposobljavat će 10 polaznika, najnižeg osnovnoškolskog obrazovanja, a najvišeg obrazovanja srednje stručne spreme. Jedan polaznik može se prijaviti za samo jedan program osposobljavanja. Na kraju programa osposobljavanja polaznici će primiti javne isprave o stečenom obrazovanju.

Cilj projekta je da je 40 dugotrajno nezaposlenih osoba daljnjim uključivanjem u programe obrazovanja odraslih uključi na tržište rada.