OTVORENA NOVA ŠKOLSKA DVORANA U SELCIMA ĐAKOVAČKIM, ŽUPAN ANUŠIĆ POSJETIO I NK „OMLADINAC“

Objavljeno: 24. 03. 2021.

U Selcima Đakovačkim, prigradskom naselju Grada Đakova, danas (24. ožujka 2021. godine) župan Ivan Anušić otvorio je novu školsku sportsku dvoranu, izgrađenu u okviru Osnovne škole Đakovački Selci. Dvorana će se koristiti za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture 152 učenika ove škole raspoređenih u 10 odjeljenja te školskih manifestacija.

Izgradnja dvorane ukupne vrijednosti nešto više od 7 milijuna kuna financirana je sredstvima Osječko-baranjske županije. U njeno opremanje uloženo je 440.000,00 kuna, a nakon uspješne prijave Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo je 400.000,00 kuna za ovaj projekt iz „Programa održivog razvoja lokalne zajednice“. Gradnja je počela krajem 2017. godine, završena je u ugovorenom roku, pa od 21. prosinca 2020. godine dvorana ima i pravomoćnu uporabnu dozvolu.

- Osječko-baranjska županija kontinuirano ulaže u infrastrukturu škola kojima je osnivač, u bolju i kvalitetniju opremu za nastavnike i učenike, pa danas gotovo sve matične osnovne škole imaju sportsku dvoranu. U svim osnovnim školama osigurali smo besplatni obrok za učenike, koji ovdje dijelom sufinancira Grad Đakovo na čijem smo području energetski obnovili šest osnovnih i srednjih škola što je vrijednost gotovo 20 milijuna kuna - istaknuo je župan Ivan Anušić.

Uz zahvalnost Županiji kao investitoru, ravnateljica OŠ Đakovački Selci Nada Denić naglasila je kako su učenici i nastavnici presretni što su dobili dvoranu, a već planiraju i nove projekte.

Zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog projekta, kao i ostvarenjem visokog standarda u školstvu na području Đakova, iskazao je i Antun Galić, zamjenik gradonačelnika Grada Đakova. – Raduje me što mogu govoriti u ime Grada Đakova i izraziti zadovoljstvo sa suradnjom s Osječko-baranjskom županijom i županom Ivanom Anušićem. Zadovoljni smo, dakako, što smo danas prisutni na svečanom otvaranju dvorane u Selcima Đakovačkim, što će djeca imati mogućnost na primjeren način provoditi svoje sportske aktivnosti. Ovo nije mala investicija za područje Grada Đakova i želim zahvaliti županu na brizi na žitelje cijele Osječko-baranjske županije pa tkao i Grada Đakova, poručio je zamjenik Galić.

Župani Ivan Anušić potom je sa zamjenikom gradonačelnika Antunom Galićem, predsjednikom tamošnjeg VMO-a Markom Brataljenovićem i suradnicima posjetio teren NK-a „Omladinac“ u istom mjestu gdje se susreo sa upravom kluba te im donirao sportsku opremu.