PIŠKOREVCI – PRIPREMNI RADOVI ZA ASFALTIRANJE DESETAK ULICA

Objavljeno: 11. 11. 2020.

Dok smo još početkom ove godine pisali kako su gotovo cijeli Piškorevci jedno veliko gradilište, velikim dijelom zahvaljujući i tome što je to prigradsko naselje obuhvaćeno projektom aglomeracije, radovi se ondje privode kraju, a projekt izgradnje sustava odvodnje ulazi u fazu sanacije i uređenja. Danas su tako počeli pripremni radovi za asfaltiranje u ulicama Ante Starčevića, Augusta Šenoe, Ivana Mažuranića, Nikole Šubića Zrinskog, Ulice bana Josipa Jelačića, Josipa Kozarca, potom Ulice žrtava Domovinskog rata, Gardun, Ivana Meštrovića, P. Miškina te ostalima gdje je izgrađena kanalizacija.

Kad se prije desetak godina počelo s planiranjem i projektiranjem izgradnje sustava odvodnje u Piškorevcima, u okviru projekta propušteno je navesti da je potrebno sanirati cijelu širinu kolnika u onim ulicama gdje je u trupu ceste građena odvodnja. Uvidjevši kako je riječ o nedostatku gradonačelnik Marin Mandarić je donio odluku da se Grad Đakovo uključi u financiranje dodatnih radova te da se sanira kompletan kolnik za što je izdvojeno oko 2,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna. Ostatak radova vezanih uz asfaltiranje financira se kroz projekt aglomeracije. 

U Piškorevcima se u okviru projekta aglomeracije izgradilo 17,5 km kanalizacijske mreže. Investicija aglomeracije na cijelom području Grada iznosi 260 milijuna kuna, od čega na Piškorevce „otpada“ oko 25 milijuna kuna.