OTVORENO NOVO MALONOGOMETNO IGRALIŠE S PODLOGOM OD UMJETNE TRAVE

Objavljeno: 04. 06. 2020.

U Đakovu je jučer na stadionu Đakovo otvoreno malonogometno igralište NK Đakovo Croatia koje je nakon postavljanja podloge od umjetne trave i uređenja prostorija kluba dobilo novo ruho. Izgradnja ovog malonogometnog igrališta započela je prošle godine, a jedan je od 22 projekta kojeg je Središnji državni ured za šport sufinancirao putem Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina. Ukupna vrijednost projekta je 998.006,61 kuna, a Središnji državni ured za šport sufinancirao je s iznosom od 484.466,50 kuna.

            Primopredaji igrališta nazočili su predstavnici Središnjeg državnog ureda za šport predvođeni zamjenikom državnog tajnika sc. dr. Krešimirom Šamijom, gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić sa suradnicima te predstavnici kluba, nadzora i izvođača radova. “Iznimno nas veseli što je Đakovo dobilo ovakvo jedno prekrasno igralište, koje će, vjerujem, doprinijeti kako bi se što veći broj djece i mladih bavilo športom. U mandatu ove Vlade, a sukladno Programu Vlade RH 2016.-2020. te ciljevima Nacionalnog programa športa 2019.-2026. osigurano je sufinanciranje ukupno 25 projekata obnove ili izgradnje športskih objekata u ukupnom iznosu većem od 20 milijuna kuna”, rekao je zamjenik državnog tajnika Šamija. Pohvalu za odlično odrađen posao dobila je iz Središnjeg državnog ureda za šport suradnica na projektu Mirjana Somer koja je, kako je rečeno, napravila najkvalitetnije završno izvješće među 22 provedena projekta na razini RH. “Sretni smo što je u Đakovu realiziran jedan ovakav projekt te sam siguran da će ovako obnovljen privući još veći broj djece. Zahvaljujem Središnjem državnom uredu za šport te svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta i vjerujem kako je ovo tek jedan od mnogih koji će biti na ovom području, jer ulaganje u športsku infrastrukturu je izuzetno bitno”, izjavio je gradonačelnik Mandarić.

            O radu HNK Đakovo Croatia, ostvarenim rezultatima ali i planovima za budućnost prisutne goste upoznao je predsjednik Ivan Mikulić. Obnova malonogometnog igrališta u Đakovu uključivala je uređenje prostorija ispod tribine, izgradnju novog malonogometnog igrališta na podlozi od umjetne trave s ekološki prihvatljivim granulatom te postavljanje šest rasvjetnih stupova s LED reflektorima oko igrališta. Izvođač radova bila je tvrtka Tehnocolor d.o.o. Đakovo.

Foto: Grad Đakovo/M. Muškić