ZBOG KORONAVIRUSA ZAHTJEVI I PODJELA USKRSNICA ODGOĐENI DO DALJNJEG

Objavljeno: 26. 03. 2020.

Povodom predstojećih uskrsnih blagdana gradonačelnik Grada Đakova donio je Odluku o dodjeli uskrsnice umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb, korisnicima prava na osobnu invalidninu, te korisnicima naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji s područja Grada Đakova.

Pravo na uskrsnicu od 200,00 kn imaju umirovljenici koji imaju mirovinu do 2.200,00 kuna (zajedno sa zaštitnim dodatkom), korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s područja Grada Đakova, korisnici prava na osobnu invalidninu te korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji s područja Grada Đakova.

 Zbog izvanredne situacije vezane uz pojavu i širenje koronavirusa, zabranu okupljanja i bliskog kontakta, podnošenje zahtjeva i sama podjela uskrsnica odgađa se do daljnjeg.

Nakon normalizacije stanja uzrokovanog koronavirusom građane ćemo pravovremeno obavijestiti da mogu podnositi zahtjeve za isplatu uskrsnice te će im navedeni iznos tada biti i isplaćen.