POPULARNE LJETNE IGRE CITY GAMES PONOVNO GOSTOVALE U ĐAKOVU

Objavljeno: 14. 08. 2019.

Jake emocije natjecatelja i publike na City Games natjecanju odvele ekipu Đakova u finale Hrvatske koje će se održati 20.08.2019. na otoku Viru. Mnogobrojni posjetitelji zabavljali su se na prekrasnoj lokaciji, Gradskim bazenima u Đakovu, navijajući za svoje favorite na City Games natjecanju u večeri ispunjenoj pozitivnim duhom natjecatelja, izvrsnom glazbom ali prije svega zajedničkim druženjem i uživanjem u zabavno sportskom programu koji je u potpunosti spojio tradiciju, zabavu i sportske vještine natjecatelja.

Pred vrhunskom publikom svoje snage i umijeće odmjerile su četiri ekipe: ˝Promili˝ iz Vinkovaca, ˝Ekipa za zabavu˝ koja je izmješana ekipa iz tri države, ˝Lege s Kopike˝ iz Osijeka i ˝TKTKTKTK˝ iz Đakova.  

Ekipe su se natjecale u sedam zabavnih igara: Vino, Leteći vaterpolo, Utrka bačvi, Spašavanje turistkinje, Pršut, Vodena košarka i Veslo.

U prve tri igre u uvjerljivu pobjedu krenula je ekipa iz Osijeka koja je osvojila najbolje rezultate u igrama Vino, Leteći vaterpolo i Utrka bačvi, no nakon treće igre vodstvo je polako preuzimala ekipa iz Đakova koja je osvojila najviše bodova u igri Spašavanje turistkinje, nakon čega ekipa iz Osijeka ponovno osvaja najviše bodova u igri Pršut, u vodenoj košarci najbolja se pokazala ekipa Đakova. Presudila je posljednja igra Veslo koja je Đakovčanima donijela trijumf i plasman u finalno natjecanje.

Ekipa Đakova imala je neviđenu podršku sa tribina od gledatelja koji su dan prije manifestacije bili na natjecanju u Maratonu lađa. Bodrili su svoje sumještane uz gromoglasno navijanje što je pokrenulo i ostale gledatelje da stanu na noge i navijaju.

Vesele ekipe iz Vinkovaca i miješana ekipa iz tri države pridonijele su dobroj atmosferi na sportsko-zabavnoj manifestaciji koja je održana u organizaciji grada Đakova i agencije Adria Events.

O samoj atmosferi i kvaliteti natjecanja možda najviše govori izjava koju je dala gđa. Alisa Moreau iz Francuske koja je sa obitelji i prijateljima provela, kako kaže, tri nezaboravna dana u Đakovu. ˝Oduševljeni smo natjecanjem, nikada nismo gledali ništa slično. Čestitamo organizatoru i nevjerojatnoj energiji natjecatelja i publici koja je žestoko navijala. Željeli bismo pohvaliti prelijepu Katedralu i Državnu ergelu lipicanaca. Svim prijateljima u Francuskoj preporučiti ćemo da dođu vidjeti Đakovo.˝  

Medalje najuspješnijima uručio je zamjenik gradonačelnika Robert Francem.

Foto: Marin Ćuk Vurnek  



REZULTATI – ĐAKOVO 13.08.2019.

  1. mjesto: TkTkTkTk (Đakovo) – 35 bodova
  2. mjesto: Lege s Kopike (Osijek) – 30 bodova
  3. mjesto: Promili (Vinkovci)- 14 bodova
  4. mjesto: Ekipa za zabavu (tri države) – 11 bodova