NAJATRAKTIVNIJI LJETNI SPORT OVOG VIKENDA U ĐAKOVU

Objavljeno: 30. 07. 2019.

OČEKUJU VAS VRUĆI PIJESAK, VELIKA KONKURENCIJA I BOGAT NAGRADNI FOND, PRIJAVITI SE MOGU SVI

Atmosfera vrućih pješčanih plaža dolazi u srce Slavonije. Drugi turnir Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku igrat će se ovog vikenda u Đakovu, u organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza te u suorganizaciji Grada Đakova. Turnir se igra na gradskim bazenima, počinje u petak 2. kolovoza, a finalne utakmice na rasporedu su u nedjelju 4. kolovoza. Za bogati nagradni fond mogu se boriti i profesionalci i amateri, a prijave su i dalje otvorene.

''Veselimo se dolasku u Đakovo i ovim putem zahvaljujem se Gradu Đakovu na suorganizaciji i podršci. Turnir počinje kvalifikacijskim utakmicama u petak u 15 sati, a završavamo u nedjelju ženskim finalem u 19 i muškim u 20 sati. Na turnir se mogu prijaviti svi, a ukupan nagradni fond iznosi 30.000 kuna. U glavnom dijelu turnira natjecat će se po 12 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, dva terena na gradskim bazenima bit će izvrsno tehnički pripremljeni te s pravom možemo reći da će Đakovo na tri dana postati središte hrvatske odbojke!'' - najavio je turnir povjerenik za natjecanje Dejan Kljajić.

Na turniru će nastupiti i dobro poznata imena ovog sporta. U ženskoj konkurenciji najveće favoritkinje Sara Radanović i Valentina Vrbanc, aktualne prvakinje Hrvatske. U muškoj konkurenciji zaigrat će kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije Timofej Zhukouski i reprezentativci Ivan Raič, Petar Đirlić i Ivan Zeljković. Uz ove iskusne igrače dvoranske odbojke na turnir se prijavio i aktualni prvak Hrvatske u odbojci na pijesku Filip Silić. Poznata imena i vrhunska tehnička pripremu terena jamči da ljubitelje odbojke očekuje spektakl u Đakovu, gdje se posljednji turnir u odbojci na pijesku odigrao 2001. godine.

‘’Osim velikog broja prijavljenih natjecatelja očekujemo da će turnir popratiti i posjetitelji gradskih bazena. Naime, kao što su morske destinacije turnira vezane uz plaže, tako smo se u Đakovu odlučili za pješčane terene u sklopu gradskih bazena u Đakovu. Uvjereni smo da na taj način radimo dobar posao u smislu promocije ovog prekrasnog sporta, ali i zabave u koju se mogu uključiti baš svi. Kao i na svim destinacijama, u Đakovu će biti puno atraktivnih sportskih nadmetanja, zabave za publiku i nagrada  naših dragih sponzora za sve koji se žele okušati ili jednostavno uživati u ovom prekrasnom sportu.’’ – izjavila je koordinatorica natjecanja Aida Karlo.

Ulaz na sve utakmice je besplatan, dok će finalne mečeve uživot prenositi Sportska Televizija. Nakon Đakova, Prvenstvo se nastavlja u Opatiji (8.-11. kolovoza), Đurđevcu (23.-25. kolovoza) te finalno u Zagrebu (6.-8. rujna).  Partneri prvenstva su HEP (službeni pokrovitelj), Podravka, Hrvatski telekom, JANAF, Maistra,  Autowill, Hrvatska Lutrija i Jana.

Prijave za turnir na www.hos-cvf.hr