NAZOROVCI POBJEDNICI NATJECANJA POVODOM OBILJEŽAVANJA SVJETSKOG DANA SPORTA

Objavljeno: 29. 05. 2019.

Udruga za sport i rekreaciju grada Đakova u suradnji sa gradom Đakovom organizirala je danas sportsku manifestaciju povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta. Natjecanje u kojem je u više sportskih disciplina sudjelovalo ukupno 48 učenika, odnosno 16 iz svake od triju đakovačkih osnovnih škola: Vladimira Nazora, Ivana Gorana Kovačića i Josipa Antuna Ćolnića održano je u Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani. Najboljim natjecateljima nakon „podvučene crte“ ispod ostvarenih sportskih rezultata pokazali su se učenici Nazorove škole zauzevši prvo mjesto. Drugi su bili polaznici Ćolnićeve škole, a treći Goranovci.

Učenici su se natjecali u vježbama snage i izdržljivosti i to: 5. razredi – izdržaj u visu do otkaza i duboki čučnjevi u jednoj minuti, 6. razredi – izdržaj u čučnju uza zid do otkaza i trbušnjaci u jednoj minuti, 7. razredi – izdržaj u visu do otkaza i sklekovi u jednoj minuti,

te 8. razredi -  plank do otkaza i sklekovi u jednoj minuti. Po završetku natjecanja uslijedilo je proglašenje ukupnog pobjednika, te podjela pehara. Predstavniku nabolje, pobjedničke ekipe, pehar je uručio zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Robert Francem. Ova manifestacija održana je prvi puta, a kako je naglasio predsjednik Udruge za sport i rekreaciju grada Đakova Zdenko Lovrić namjera organizatora je da postane tradicionalna.