U ĐAKOVU ODRŽANA 12. SJEDNICA SAVJETA ZA RAZVOJ KONTINENTALNOG TURIZMA OBŽ

Objavljeno: 27. 05. 2019.

Savjet za razvoj kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije svoju je 12. sjednicu održao prošlog petaka u Đakovu u prostorijama kušaonice Podrumar. Pod predsjedavanjem zamjenika župana Gorana Ivanovića, na sjednici uz članove Savjeta, bio je prisutan gradonačelnik Marin Mandarić, predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam grada Đakova, načelnici općina Đakovštine te stručnjaci iz javnog i privatnog sektora u turizmu i ugostiteljstvu.

Uz prezentacije direktorice TZG Đakova Marije Burek ''Đakovo, finalist najuspješnije kontinentalne destinacije 2018.'', Pave Sabolskog ''Tradicija koja traje'' (Državna ergela Đakovo i Lipik) i Jelene Boras ''Srednjovjekovno Đakovo'' (Muzej Đakovštine), koji su prisutnima predstavili svoj djelokrug rada, nove projekte, postignuća i planove u turizmu, članovi Savjeta su informirani o predstojećim Danima hrvatskog turizma u Slavoniji od strane direktorice TZŽ Osječko-baranjske županije Ivane Jurić te pročelnice Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije Tatjane Roth, dok se s načelnicima općina Đakovštine razgovaralo o stanju i mogućnostima razvoja turizma na području Đakovštine.

Nakon radnog dijela, prisutnima je u Državnoj ergeli Đakovo – Dvorana za konjičke sportove, predstavljen napredak infrastrukturnih radova u Dvorani, koja će zasigurno završetkom radova postati važan centar turističkih susreta.

Inače, radi praćenja stanja, praćenja izvršavanja propisa i ostvarivanja utvrđene politike, proučavanja i razmatranja određenih pitanja, pripreme, razmatranja i podnošenja prijedloga akata i drugih prijedloga, usklađivanja djelovanja pojedinih tijela Osječko-baranjske županije te obavljanja drugih poslova iz djelokruga rada i nadležnosti župana, župan je osnovao stalna radna tijela. U radna tijela župan imenuje predstavnike pojedinih organizacija i zajednica odnosno organa i tijela, znanstvene i stručne djelatnike, vrsne poznavatelje problematike iz djelokruga rada radnog tijela. Jedno od tih stalnih radnih tijela je i Savjet za razvoj kontinentalnog turizma koji se prošlog petka sastao u Đakovu.