In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Božićna i novogodišnja čestitka gradonačelnika Zorana Vinkovića

Poštovani građani Grada Đakova i Đakovštine čestitam Vam Božić i božićne blagdane i Novu 2013. godinu.

 

Pred nama je najljepši kršćanski blagdan. Blagdan čija se sveta poruka ogleda u slavlju radosne vijesti, u skromnome veselju, u pomirenju i obiteljskom okupljanju.

 

Božić je dan kada iskazujemo ljubav prema bližnjima, iskrenu brigu za potrebite i solidarnost prema slabijima. To je dan kada smo ispunjeni veseljem, toplinom i nadom u bolje sutra. Neka svjetlo Božića osvijetli sva srca i podari nam radost zajedničkog života, mira, sreće i blagostanja.

 

Svaki trenutak našeg života može postati blagoslov za ljude oko nas, za poboljšanje naših odnosa, za poboljšanje svijeta. Ako vjerujemo da je Bog postao čovjek i da je živ među nama, tada najmanje što možemo učiniti je da se izmirimo jedni s drugima, kako bismo ohrabreni Božićem i toplinom svojih obitelji pronašli u sebi vjeru i snagu za dane koji su pred nama, da ih zajedničkom dobrom voljom i razumijevanjem učinimo što boljima i sretnijima.

 

Istina, ponekad se treba zapitati ima li budućnost prednost pred sadašnjošću. Ali bez sutrašnjih nadanja, bez želje za promjenom naš zemaljski život ne bi imao smisla, ne bi imao cilj. Upravo ta nadanja nužno moraju dovesti do preobrazbe našeg društva, do stvaranja pozitivnog ozračja u svim društvenim odnosima kako bismo svojim znanjem, voljom i marljivošću pokazali da život ima smisao i da nije sve tako crno. Neka nam ovaj Božić bude prekretnica i neka nas svjetlo djetešca u jaslama usmjeri ka boljem životu. Životu bez strahovanja za radno mjesto, životu dostojnom čovjeka.

 

S tim mislima, u povodu nastupajućih blagdana svim Đakovčankama i Đakovčanima u svoje osobno i u ime Grada Đakova želim čestit i miran Božić, te sretnu i uspješnu Novu 2013. godinu.

 

 

GRADONAČELNIK

 

Zoran Vinković, ing.