In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Potpisivanje ugovora o stipendiranju i kreditiranju studenata i učenika

I ove godine Grad Đakovo sukladno Odlukama o stipendiranju i kreditiranju studenata i učenika pomoći će njihovu školovanju u akademskoj godini 2012/2013, pri čemu će ugovori o stipendiranju i kreditiranju biti potpisani u srijedu, 27. prosinca, u Maloj vijećnici s početkom u 11.00 sati.

Napominjem da je promicanje važnosti stipendija za povećanje pristupa visokom obrazovanju osnovna karakteristika tog oblika financiranja nadarenih studenata, kao i onih koji pohađaju umjetničke akademije ili ostvaruju vrhunske sportske rezultate s područja Grada Đakova. Naime, stipendije imaju ključnu ulogu u uklanjanju financijskih prepreka u visokom obrazovanju, te izravno utječu na povećanje broja visokoobrazovanih. Na taj način stipendije pripomažu daljnjem gospodarskom razvoju Đakova, te stvaranju društva temeljenog na znanju.

Naši mladi, učenici i studenti, su nositelji ideja, informacija i novih znanja. Oni su naša osnovica i kapital za budućnost. Za razliku od materijalnih, intelektualni i kreativni potencijali nemaju granica. Iz tog razloga Grad kao institucija dužan je pravodobno otkrivati posebno sposobne pojedince i na sve ih načine poticati kako bi potpuno razvili i primijenili svoja znanja i sposobnosti na dobrobit zajednice.

Dakle, želja mi je ovim stipendijama i učeničkim kreditima stvarati dobre i obrazovane ljude. Mladi, posebice studenti, imaju perspektivu i u ovako teškoj gospodarskoj situaciji jer nigdje život nije lagan, pa ih stoga još jednom pozivam da ne idu nigdje, već da po završetku školovanja ostanu u Đakovu.

GRADONAČELNIK

Zoran Vinković, ing.