In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Priopćenje za javnost gradonačelnika Zorana Vinkovića

Dolazi nam Božić, kršćanski obiteljski blagdan i najradosnija vijest za sve ljude dobre volje, te Nova 2013. godina.

 

Blagdani trebaju biti ispunjeni dostojanstvom, radošću, ljubavlju, srećom i toplinom prema bližnjima i svim ljudima.

 

Poštovani sugrađani i djeco! Temeljem dosadašnjih iskustava opravdano je za očekivati kako će blagdansko raspoloženje i ove godine uzrokovati zlouporabu oružja, eksplozivnih i rasprskavajućih sredstava, kao i nezakonite uporabe pirotehničkih sredstava, što može rezultirati materijalnom štetom na privatnim i javnim objektima, lakšim i težim ranjavanjem građana, ali i ugrožavanjem njihovih života.

 

Stoga, prije samih božićnih i novogodišnjih blagdana podsjećamo na opasnosti zlouporabe oružja, eksplozivnih naprava i rasprskavajućih sredstava, koji su nažalost neizostavan dio pretprazničkog raspoloženja, te apeliramo na roditelje, nastavnike i odgajatelje da utječu na djecu sprječavajući ih, a ne potičući, na uporabu raznih pirotehničkih sredstava za zabavu, a posebice improvizirajućih sredstava kućne izrade, te da na taj način spriječe eventualne tragične posljedice.

 

Ujedno, apeliram na službena tijela da u ove blagdanske dane obrate veću pozornost i osiguraju građanima dostojan i zaslužen red i mir.

 

Svim građanima Grada Đakova i Đakovštine želim sretan Božić i Novu 2013. godinu.