In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Gradonačelnikova javna zahvala sugrađanima

Drage sugrađanke i sugrađani!

Vrijedne ruke Šokadije, Đakova – Srca Slavonije, i njegovih gostiju isplele su još jednom najljepši vez ovoga Grada, koji je ponovno otvorio svoje srce svima koji su u Đakovo došli kako bi na najljepši mogući način obilježili 46. Smotru folklora Đakovački vezovi. Svima koji su nam pomogli u ostvarivanju popratnih i središnjih Vezovskih manifestacija od srca zahvaljujem uz obećanje da ćemo stečenu kulturnu baštinu i dalje čuvati i njegovati, na ponos svih nas.

Posebnu zahvalu upućujem svima koji su danonoćno sudjelovali u kreiranju i provedbi svega onoga što Vezove čini najznačajnijom hrvatskom folklornom manifestacijom. Veliko hvala obrtnicima i poduzećima na sponzorstvu i donatorstvu, kao i medijima koji su pratili ovogodišnje Đakovačke vezove. Posebnu zahvalu upućujem Vama drage moje Đakovčanke i Đakovčani, što ste svojom nazočnošću Vezovskim manifestacijama dokazali koliko volite Vezove, koji su svih ovih desetljeća čuvali i očuvali hrvatske i slavonske korijene, tradiciju slavonskog, hrvatskog čovjeka.

Još jednom smo pokazali da su Đakovački vezovi ponos našeg grada, Slavonije i Baranje, te Hrvatske i svih Vas mojih dragih sugrađanki i sugrađana. Jer, Đakovački vezovi ste Vi Đakovčanke i Đakovčani, Vezovi su naš identitet i po njima se razlikujemo od drugih. Vezovi su zapravo ono po čemu jesmo i što ćemo biti, a to je moglo osjetiti i svih 11.000 sudionika koji su upotpunili ovogodišnji vezovski mozaik. Vezovi žive kroz zajednicu, žive kroz nas Đakovčane i naše goste. I sve dok budemo njegovali kulturne i tradicijske vrijednosti iz kojih smo potekli, koje nas povezuju s precima, ne moramo se bojati za očuvanje identiteta. Identiteta obilježenog našom baštinom, a sve s ciljem da mlađi naraštaji mogu nešto naučiti o svojim korijenima kako bi uvidjeli da je ova zemlja, ustvari zemlja njihovih predaka koji su ju s ljubavlju čuvali, obrađivali i ostavljali svom potomstvu.