In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Gradonačelnik Grada Đakova

 

 

Gradonačelnik Grada Ðakova ing. Zoran Vinković rođen je 30. siječnja 1966. godine u Đakovu gdje je završio osnovnu, a potom i srednju školu pedagoškog smjera. Zatim upisuje Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu po završetku kojega stječe zvanje inženjera strojarstva.

 

Nekoliko je godina radio u đakovačkom PIK-u,  nakon čega ostaje bez posla i godinu dana provodi na Zavodu za zapošljavanje. Radio je i kao inkasator, ali i kao spasitelj na đakovačkom Gradskom bazenu. Do preuzimanja funkcije prvoga čovjeka Grada, bio je voditelj održavanja u distribuciji plina u “Ðakovačkom vodovodu” i HEP-u. 1990. godine postaje članom SDP-a, da bi sedam godina poslije bio izabran za predsjednika Gradske organizacije te stranke. Od 1997. do 2001. godine bio je član Gradskog vijeća. Na izbornoj konvenciji GO SDP-a Ðakovo održanoj 21. listopada 2005. godine , ponovo  je izabran za predsjednika GO SDP-a Ðakovo.

Na izborima održanima 20 svibnja 2001. godine Zoran Vinković je bio nositelj liste SDP-a,  koja je osvojila pet mandata. Na izborima održanima 15. svibnja 2005. bio je nositelj liste SDP-HNS-HSS, koja je osvojila 12 mandata. 
Na 2. sjednici Gradskog vijeća održanoj,  6. lipnja 2005. godine ponovo je izabran za gradonačelnika Grada Ðakova.

 

Na izborima održanima 17. svibnja 2009. godine bio je nositelj liste SDP, HNS i HDSSB koja je osvojila 10 mandata u Gradskom vijeću Grada Ðakova i kandidat za gradonačelnika..

 

Na istim izborima izabran je po treći puta za gradonačelnika Grada Ðakova.

 

Na posljednjim lokalnim izborima , održanim 19. svibnja i 2. lipnja 2013., Zoran Vinković je potvrdio svoj 4 mandat na mjestu gradonačelnika grada Đakova.