In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Kulturno umjetnički amaterizam

 

 

Kulturno umjetnički amaterizam, točnije narodno stvaralaštvo, u Gradu Đakovo ima dugu i bogatu tradiciju. Ono obuhvaća sve dijelove amaterskog umjetničkog djelovanja, te pored kulturne posjeduje i širu društvenu dimenziju.

Značajan dio amaterskog stvaralaštva, posebno onog koji se očituje u očuvanju tradicije i folklornih posebnosti našeg grada, predstavljaju upravo djeca i mladi, što je od velike važnosti i zahtijeva posebne mjere podrške i unapređenja rada KUD-ova s područja Grada Đakova.

Stoga, ali i zbog važnosti očuvanja tradicije ovog kraja, kroz koju se oslikava naša povijest, sadašnjost i budućnost Grad Đakovo značajno podržava i prepoznaje potrebe KUD-ova potičući i razvijajući kulturno-umjetničke stvaralačke aktivnosti naših građana.

Stvarajući uvjete za razvijanje raznih oblika kulturno-umjetničkog amaterizma, potičemo pozitivne inicijative, aktivnosti i suradnju u razvoju i unapređenju kulturno umjetničkog amaterizma, posebno se zalažući da stvarne umjetničke vrijednosti budu prepoznate i očuvane kao zalog budućnosti Đakova.