In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Ivan Miličević i iz svlačionice!

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

 

 

 

 

 

6. KOLO

 

 

 

 

 

 

 

                   ĐAKOVO – REKORD TIM  99:73

 

 

 

 

                    (29:21; 21:25; 27:15; 22:12)

 

 

 

 

 

 

 

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 150. Suci: Katić, Pennciger, Roško (Slavonski Brod). Opunomoćenik HKS-a: Jozo Plazonja (Đakovo).

 

 

 

 

 

 

ĐAKOVO: Vladović 19, Prša 3, Miličević 32, Hajduković 8, Blažević, Car 9, Martinović, Radoš 5, Tadić 2, Dujmić, Hardi, Hrkač 21. Trener: Marijan Petrović.

 

 

 

 

 

 

REKORD TIM: Eđeo, Šikić, Radosavljević 14, Pavošević 2, Kulaš, Lončarić, Čelebija 22, Kristija, Karlović 24, Ćukić, Junačko 1, Grgić 10. Trener: D. Kristija.

 

 

 

 

 

 

Trener Marijan Petrović pripremajući utakmicu bojao se kako anulirati visoku oriovčaku liniju koju predvode Čelebija, Grgić i Junačko, a otežavajuća okolnost za Đakovčane bila je neigranje kapetana Mateja Češkića. Međutim, Đakovčani su odigrali odličnu utakmici u kojoj su do nogu potukli sve redom renomirane bivše prvoligaške igrače: Sašu Radosavljevića, Brunu Čelebiju, Mateja Karlovića i Filipa Grgića.

 

 

 

 

 

 

 

                            Miličević i Hrkač nagovijestili odličnu utakmicu

 

 

 

 

 

 

Đakovčani su odlično otvorili utakmicu: u prvoj četvrtini u potpunosti su nadigrali i natrčali goste te serijom laganih koševa iz kontre došli do prednosti od 12 poena. Oriovčane su torpedirali Antun Hrkač i mladi Ivan Miličević koji su pogađali iz svih pozicija. Na mali odmor Đakovčani su otišli tricom Antuna Hrkača za konačnih 29:21. U drugoj četvrtini gosti su se koncentrirali na igru pod koševima te su sustigli đakovačko vodstvo, ali niti jednom nisu zaprijetili preuzimanjem vodstva. U tim trenucima Matej Karlović bio je jedini raspoloženi igrač Rekord Tima dok je mladi Miličević nastavio zabijati i u drugoj četvrtini, a njemu i Hrkaču pridružio se i Kristijan Vladović. U prvih dvadeset minuta Đakovčani su ubacili sedam trica.

 

 

 

 

 

 

 

                 Odlična obrana Tonija Radoša na Karloviću

 

 

 

 

 

 

U trećoj četvrtini na terenu je postojala samo jedna momčad – ona đakovačka. Đakovčani su nastavili s preciznim šutevima za tri poena i brzim napadima koje „teretni“ gosti nisu mogli pratiti. Toni Radoš u obrani je najopasnijega gosta Mateja  Karlovića „spremio u mali džep“. To je bio ključni trenutak utakmice u kojem su đakovački košarkaši slomili otpor Oriovčana. Nastavljen je šuterski dvoboj Miličević – Hrkač, a njima su se pridružili i svi ostali igrači. U posljednjih deset minuta vidjeli smo egzibiciju đakovačkih košarkaša kojima je sve polazilo za rukom. Đakovčani su ubacili čak 19 trica, uz odličan postotak šuta. Na kraju se mladi Ivan Miličević zaustavio na 32 poena i šest trica, Antun Hrkač dodao je 21 poen i pet trica. Odličnu rolu pružio je i Kristijan Vladović s 19 poena (3 trice), a veliki doprinos dao je i Ivan Car s devet poena i mnoštvom skokova. Iako je ubacio samo pet poena, Toni Radoš važan je kotačić u đakovačkoj pobjedi: odigrao je obranu nad Matejem Karlovićem kao po udžbenicima. Jednostavno, u đakovačkim redovima nije bilo slabog mjesta.

Ovom pobjedom Đakovčani ostaju jedina neporažena momčad, a sa svih pet pobjeda potpislai su kandidaturu za jesenski naslov prvaka. U sljedećem sedmom kolu Đakovčane očekuje gostovanje u Županji.