In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Tin Takač prvi na 50 slobodno i delfin, Dominik Nikolić drugi na 50 prsno!

MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING „ROKOVO 2017.“ U VIROVITICI

 

 

 

 

 

Plivački klub Virovitica već tradicionalno o blagdan Rokova, u subotu, 12. kolovoza, organizira međunarodno plivačko natjecanje na kojemu se okupilo preko 250 plivača i plivačica iz 15 klubova (Osijek, Virovitica, Vinkovci, Međimurje, Orion Vinkovci, Bjelovar, Orahovica, Đakovo, Hakrany, Siklos, Barch, Belluno, Kaposvar i Sellye).

Đakovački plivački klub nastupio je s 17 plivača (Tin Takač, Luka Milaković, Ivan Barišić, Davor Ondrašek, Dominik Nikolić, Stipe Blažević, Toni Svalina, Stjepan Car, Luka Kovačević, Ivan Pobrić, Petar Barišić, Matija Pauković, Stjepan Vuković, Marko Kolak, Toni Tremboš i Petar Ćurić) i četiri plivačice (Iva Grizelj, Lea Dujmović, Helena Nikolić i Gita Glavačević). Đakovački plivači i plivačice nastupili su u sljedećim disciplinama: 50 slobodno, 50 leđno, 50 prsno, 50 leptir, 100 slobodno, 200 mješovito i štafeta 4 X 50 metara mješovito)

Najbolji đakovački rezultat ostvario je Tin Takač koji je u utrci na 50 metara slobodno osvojio prvo mjesto s rezultatom 24 sekunde i 87 stotinki. U seniorskoj konkurenciji Ivan Barišić na istoj je dionici osvojio četvrto mjesto s 27 sekundi i 63 stotinke. U juniorskoj konkurenciji Luka Milaković zauzeo je sedmo mjesto s vremenom 29 sekundi i 67 stotinki, a Petar Ćurić osvojio je deveto mjesto.

U konkurenciji mlađih juniora Dominik Nikolić je u utrci na 50 metara slobodno osvojio četvrto mjesto s isplivanih 29,94 dok je Stjepan Car u cilj stigao kao šesti s vremenom 30,94. Toni Blažević osvojio je trinaesto mjesto 838,78), a Stipe Blažević bio je petnaesti (40,38).

U kadetskoj konkurenciji Matija Pauković osvojio je 15, Ivan Pobrić 18., Petar Barišić 19, Marko Kolak 25, a Stjepan Vuković 26. mjesto.

U kategoriji početnika Toni Tremboš osvojio je 21. mjesto.

U utrci na 50 metara delfin Tin Takač okitio se zlatnom medaljom s rezultatom 27,46.

Mladi Dominik Nikolić ostvario je odličan uspjeh na 50 metara prsno.

Odlična je bila i štafeta 4 x 50 metara mješovito u sastavu:Dominik Nikolić, Luka  Kovačević, Ivan Barišić i Tin Takač. Đakovčani su osvojili drugo mjesto s rezultatom 2 minute, 11 sekundi i 30 stotinki.

Svoj prvi nastup imale su i četiri mlade đakvoačke plivačice. U kadetskoj konkurenciji na 50 metara slobodno Iva Grizelj osvojila je jedanaesto mjesto, a Lea Dujmović u cilj je stigla kao petnaesta.

U kategoriji početnica Helana Nikolić bila je 15, a Gita Glavačević 16.