In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Đakovački košarkaški trio na Europskom prvenstvu u Miskolcu!

ŽENSKA KOŠARKAŠKA EKIPA OSJEČKOGA SVEUČILIŠTA NA EUROPSKOM PRVENSTVU U MAĐARSKOJ

 

 

 

 

Osječko Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera veliku pozornost posvećuje sportskim aktivnostima unutar fakulteta – sastavnica Sveučilišta. Tako se redovito održavaju sveučilišna prvenstva u mnogim sportovima kao što i reprezentacije nastupaju na nacionalnim studentskim prvenstvima.

 

 

 

 

 

           Slavonke u Miskolcu predstavljaju hrvatski studentski sport!

 

 

 

 

 

Tako je, u prošloj akademskoj godini, ženske košarkaška reprezentacija osječkoga Sveučilišta, na nacionalnom prvenstvu osvojila drugo mjesto (iza Zagreba) čime su djevojke trenera Dražena Nikšića stekla pravo nastupa na ovogodišnjoj europskoj smotri koja se od 15. do 23 srpnja održavaju mađarskom gradu Miskolcu. Za titulu europskih sveučilišnih prvakinja borit će se dvanaest europskih ekipa koje su podijeljene u četiri skupine. Raspored natjecanja bit će poznat prilikom izvlačenja skupina koje će biti po dolasku svih ekipa u četvrti po veličini mađarski grad.

U mađarskom gradu igrat će i košarkaši, međutim, nažalost, bez Hrvata. Naime, pravo nastupa na europskoj smotri sveučilišta izborili su i Riječani, ali, prema neslužbenim podacima, nisu uspjeli prikupiti potrebna financijska sredstva za ovo međunarodno studentsko natjecanje.

 

 

 

 

 

 

         Đakovački košarkaški trio na Europskom prvenstvu u Miskolcu!

 

 

 

 

Zanimljivost ovogodišnje ekipe koja će predstavljati Republike Hrvatsku na ovom međunarodnom natjecanje jesti činjenica da se u njoj i nalaze tri Đakovčanke: kapetanica reprezentacije Petra Šola (studentica psihologije i igračica osječke Murse), Marina Grbeša (studentica psihologije i igračica prvoligaške ekipe Brod na Savi) te Helena Horjan (učiteljski studij i članica prvoligaške ekipe Brod na Savi). U osvajanju drugoga mjesta na nacionalnom prvenstvu u Poreču sudjelovala je još jedna đakovačka košarkašica – Anja Privara koja, nažalost, zbog već unaprijed organiziranog putovanja, neće s ekipom u Miskolc.

U Miskolcu će osječko Sveučilište predstavljati: Petra Lovrić (igračica prvoligaškoga Plamena iz Požege - trećeplasirana ekipa prvenstva Hrvatske), Petra Šola (Mursa), Srđana Obradović (Mursa), Marina Grbeša (Brod na Savi), Alma Pfeifer (Mursa), Helena Horjan (Brod na Savi), Ilona Matijević (Mursa), Petra Šimunić (prvoligaška ekipa Podravac iz Virja). Zbog poslovnih obveza u Mađarskoj neće biti: Anje Privare (Mursa), Ksenije Šarlije (Mursa), Nikoline Mihić  (Mursa) i Elle Đukić Mursa). Trener ekipe je Dražen Nikšić.

 

Ove igračice, sve redom ponikle u đakovačkom košarkaškom klubu, posljednji su izdanci đakovačke košarkaške škole jer, kao što je poznato, prošle godine ugašen je rad ženskoga košarkaškoga kluba. Šteta jer ženska košarka igala se u Đakovu od 2006. godine, a ugašena je 2016. Dakle, u deset godina stvorene su igračice koje su nastupile u prvoligaškoj i drugoligaškoj konkurenciji i koje će svoj grad predstavljati na europskoj sveučilišnoj smotri.