In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Kuglačice u kupu protiv prvoligašica iz Splita, Đakovo Croatia protiv "fenjeraša" Višnjevca, prvo gostovanje rukometaša iz Garešnice...

ĐAKOVČAKI SPORTSKI VIKEND

 

 

 

 

PRVA B HRVTSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

 

 

24. KOLO – SUBOTA, 19:00 sati

 

 

 

 

              ĐAKOVO – GAREŠNICA

 

 

 

 

 

Tri kola prije kraja prvenstva, đakovački su se rukometaši oprostili od borbe za naslov prvaka, a sada im ostaje da u završnici sačuvaju barem treće mjesto, što bi opet s obzirom na sve okolnosti, moglo proći kao uspjeh. U Đakovo, po prvi puta, dolazi Garešnica i tu igrači trenera Perice Martića ne bi trebali imati problema. S ta dva boda,  Đakovčanima ostaje gostovanje kod Maksimira i domaća utakmica protiv Ivančice. A nakon toga treba podvući crtu i vidjeti što i kako dalje.

 

 

 * * * * * * 

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

21. KOLO - SUBOTA, 17:00 sai

             ĐAKOVO - ĐURĐEVAC

Đakvoačke rukometašice utakmicom protiv "picoka" oprosttit će e od ovogodišnjega prvenstva (jer su utakmicu 22. kola protiv Zeline odigrale unaprijed). Utakmiica bez većeg rezultatskoga značaja, ali za Đakovačnke možda malo važnije ukoliko žele sačuvati peto m jesto na tablici.

* * * ** *

 

 

 

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK

 

 

 

23. KOLO – SUBOTA, 16:30 sati

 

 

 

 

 

                   ĐAKOVO CROATIA – VIŠNJEVAC

 

 


 

Možda i najvažniju utakmicu proljetnoga dijela igraju đakovački nogometaši protiv Višnjevčana. S nova tri boda igrači trenera Antuna Labaka uhvatili bi priključak prema sredini tablice i time bez straha za opstanak ušli u završnicu prvenstva, a osim toga, definitivno bi se riješili jednoga konkurenta jer Višnjevac je posljednji s 12 bodova. Ovo bi trebala biti lagana pobjeda, međutim, Đakovčani su navikli svoje navijače da upravo takve utakmice igraju s dosta grča i nervoze. Ali, možda je došlo vrijeme da se i to promijeni. Smo se nadamo da će se i vremenske prilike popraviti te na stadion Đakovo izmamiti malo veći broj gledatelja nego li dosada.

 

 

 

 

* * * * * *

 

 

 

 

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA SLAVONIJA I BARANJA

 

 

 

23. KOLO – SUBOTA, 16:30 sati

 

 

 

 

              ZRINSKI – ŠOKADIJA

 

 

 

 

Zrinski je siguran domaćin i protiv Šokadije ne očekuje se ništa drugo nego tri boda. Toga je sjetan trener Damir Lelas i njegovi igrači jer polako se bliži kraj lige i treba razmišljati i o „umjetničkom dojmu“ odnosnu mjestu koje će Jurjevčani zauzeti na kraju.

 

 

 

 

* * * * * *

 

 

 

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

 

 

 

23. KOLO – NEDJELJA, 16:30 sati

 

 

Da nesreća ne dolazi sama potvrđuju nogometaši Torpeda. Nakon minimalnog poraza u Valpovu i dolaska u opasnu zonu ispadanja, novi problem zove se dolazak Borca iz Kneževih Vinograda, prvoplasirane momčadi lige. Kako razbuditi svoju momčad i kako im vratiti pobjednički duh, pitanje je na koje trener Damir Išasegi odgovor traži cijeli ovaj kišni i hladni tjedan. A poslije kiše dolazi sunce, kaže narodna izreka pa se nadamo da će to sunce zasjati u nedjelju na stadionu Lipa i nogometašima Torpeda. Jer, u suprotnome, ajoooj…

Semeljčani moraju dobiti „pod mus“ Osječane inače će i njima biti „gusto“. Elektra ne bi, s obzirm na apoziciju na tablici, trebala biti problem, ali i Semeljčani već dugo nisu osjetili slast pobjede.

Veliku priliku za definitivan bijeg iz „opasne zone“ imaju Satničani koji idu u goste slabašnom Đurđenovcu. S tri nova boda, evo nas u sredini tablice.

 

 

TORPEDO – BORAC

 

 

POLET – ELEKTRA

 

 

ĐURĐENOVAC -MLADOST (ĐS)

 

 

 

 

* * * * * *

 

 

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

 

 

Nakon što su se stišale strasti oko derbija u Piškorevcima, ovo kolo ne bi trebalo donijeti prevelika uzbuđenja. Vodeći Ratar ide na gostovanje u Koritnu kod momčadi koja je proljetos osvojila osam bodova. Nije za zanemariti…

U završnici prvenstva žestoka borba vodit će se za drugo mjesto za koje konkuriraju čak tri momčadi: Josipovčani koji na svom terenu dočekuju Gšinane, Punitovčani koji idu u Preslatince i Šokadija koje ne bi trebala imati problema protiv gostiju iz Ivanovaca.

Kondrićani će ugostiti susjede iz Selaca, a zanimljivo će biti i u Budrovcima gdje dolaze Širokopoljci. To su uvijek utakmice u kojima sve ovisi o trenutnom raspoloženju.

Viškovčnima „gori pod nogama“ tako da sve osim pobjede protiv Dinama iz Trnave za njih bi bila katastrofa. Dakle, sve misli domaćina usmjerene su na pobjedu.

 

 

 

 

20. KOLO – NEDJELJA, 17:00 sati

 

 

 

 

ŠOKADIJA (STRIZIVOJNA) – MLADOST (IVANOVCI)

 

 

 

REKORD (KONDRIĆ) – OMLADINAC (Đ. SELCI)

 

 

 

SLAVONAC (PRESLATINCI) – SLAVONIJA (PUNITOVCI)

 

 

 

SLOGA (KORITNA) – RATAR (PIŠKOREVCI)

 

 

 

OMLADINAC (JOSIPOVAC) – HOŠK (GAŠINCI)

 

 

 

SLAVONIJA (BUDROVCI) – HAJDUK (Š. POLJE)

 

 

 

RADNIČKI (VIŠKOVCI) – DINAMO (TRNAVA)

 

 

 

 

* * * * * *

 

 

 

LIGA NOGOMETNOG SREDIŠTA ĐAKOVO

 

 

 

 

 

Nogometaši Dračica idu na „izlet“ u Mrzović jer sve je jasno: momčad sa Sjevera prvak je lige i novi član Druge županijske lige. Borba za drugo mjesto vodi se između Budućnosti i Velebita. Gorjanci moraju proći neugodno gostovanje kod susjeda iz Tomašanaca, a Potnjanci idu na gostovanje u Kešince. Dakle, podjednaki protivnici i za jedne i druge, paćemo vidjeti „kome opanci,…“

Derbi začelja igra se u Lapovcima gdje dolaze Denjanci. Utakmica za međusobni prestiž i bijeg od „fenjera“.

Mandićevčani igraju odlično i ne bi trebali imati problema protiv Vrbičana, a u Đurđance dolaze Forkuševčani. Ne bi nas iznenadilo da ovo bode kolo „dvojki“.

 

 

 

 

17. KOLO – NEDJELJA, 17:00 sati

 

 

 

DINAMO (TOMAŠANCI) – BUDUĆNOST (GORJANI)

 

 

 

MLADOST (LAPOVCI) – ZRINSKI (DRENJE)

 

 

 

VINOGRADAR (MANDIĆEVAC) – RADNIK (VRBICA)

 

 

 

KEŠINCI - VELEBIT (POTNJANI)

 

 

 

NAPRIJED (MRZOVIĆ) – DRAČICE

 

 

 

SLAVONAC (ĐURĐANCI) - JEDINSTVO (FORKUŠEVCI)

 

 

 

 

* * *  * *

 

 

 

KUP HRVATSKE ZA KUGLAČICE

 

 

 

 

 

Lijepu kuglačku priču pričaju Đakovčanke. Nakon što su osvojile drugo mjesto u drugoligaškoj konkurenciji (Osječanke prvakinje i najvjerojatnije nove članice prve lige), Dalija Perković, Marijana Majsterić i društvo okrenule su se kup natjecanju i tu došle do osmine finala hrvatskoga kupa. A tu ih čeka prvoligaški Split. Kako je kup specifično natjecanje, Đakovčanke se potajno nadaju iznenađenju. Ipak, treba biti objektivan, i reći da su gošće veliki favoriti, ali…

 

 

 

 

OSMINA FINALA – SUBOTA, 11:00 sati

 

 

 

 

                 ĐAKOVO – SPLIT