In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Marijana Majsterić i Dalija Perković viceprvakinje Hrvatske!

U ZAGREBU ZAVRŠENO ŽENSKO PAROVNO PRVENSTO U KUGLANJU

 

 

 

 

 

 

Kuglana Pongračevo u nedjelju, 19. ožujka bila je domaćin ženskoga parovnoga prvenstva Hrvatske na kojemu je, nakon kvalifikacijskih turnira po regijama, pravo nastupa steklo 19 parova. Među njima bile su i dvije đakovačke kuglačice Dalija Perković i Marijana Majsterić. Đakovački par na prvenstvo je otišao kao pobjednik regije Istok, a da je ova regija ravnopravna ostalima dijelovima Hrvatske, potvrdile su Dalija Perković i Marijana Majsterić koje su iz drugoligaške konkurencije došle do titule viceprvakinja Hrvatske. A da je bilo malo više sreće, Đakovčanke su se mogle okititi i titulom prvakinja jer su ostvarile isti broj čunjeva kao i pobjednice, ali su imale slabiji rezultat u kategoriji čišćenja. Da je borba bila zanimljiva do posljednjega bacanja potvrđuje i rasplet podjele medalja. Dva hica prije kraja Đakovčanke su bile prvakinje, međutim iskusna Marija Zver u pretposljednjem hicu srušila je devetku i tako stigla đakovačku kombinaciju.

Naslov prvakinja pripao je riječkome paru Ana Jambrović (600) i Marija Zver (553) koje su ukupno srušile 1133 čunja. Đakovčanke su također srušile 1133 čunja, ali u dodatnom kriteriju imale su 18 čunjeva manje u čišćenju (407:389). Dalija Perković srušila je 559, a Marijana Majsterić 574 čunja.

Treće mjesto pripalo je članicama Istre iz Poreča (Marijana Liović i Nataša Ravnić Gapšparini) koje su ukupno srušile 1128 čunjeva.

Paar brodskoga Obrtnika (Kata Matanić i Ivana Majić – 1052) osvojio je trinaesto mjesto, dok su Osječanke (Marina Matković i Tanja Tokić – 950) zauzele devetnaesto mjesto.

 

 

 

 

 

             Dalija Perković: Nagrada za vrijedan rad!

 

 

 

 

 

 

O zagrebačkom nastupu Dalija Perković kratko je rekla: „Marijana i ja vrijedno smo trenirale cijelu godinu i ovo je rezultat naših dobrih igara u drugoligaškoj konkurenciji. Osim toga, ovaj rezultat potvrđuje i dobar rad u đakovačkom kuglanju jer mi već nekoliko godina „“vijamo“ prvo mjesto i drugoj ligi i uvijek nam malo nedostaje.  Međutim, u Đakovu se rađa smjena generacija i vjerujem da će to dati rezultata. Što se tiče našega uspjeha u Zagrebu, moram reći da je kuglana izuzetno teška, ali Marijana i ja smo se odlično snašle i došle do drugoga mjesto. Da je bilo malo sreće, mogle smo se okititi i zlatnom medaljom jer su nas Riječanke u posljednja dva hica uspjele sustići i izjednačiti rezultat po broju čunjeva. Ovo drugo mjesto nagrada je za naš naporan rad, zaključila je Dalija Perković.

 

 

 

Osječani drugi, Kanditovci četvrti!

 

 

I u muškoj konkurenciji Slavonci su ostvarili odlične rezultate. Na turniru u Ozlju, osječki par (Mario Liović i Dario Radoš -1253) osvojio je drugo mjesto, a Kanditovom paru (Željko Biloš i Vlado Knežević – 1242) pripalo je četvrto mjesto. Naslov prvaka Hrvatske otišao je u Split (Duško Milanović i Igor Šerkezi – 1268).