In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Monografija za đakovačke ljubitelje nogometa!

IZ TISKA IZAŠLA MONOGRAFIJA „POVIJEST NOGOMETA OD NK JEDINSTVO DO HNK ĐAKOVO CROATIA 1962. – 2016.“ AUTORA ŽELJKA KOVAČA

 

 

 


 

 

 Nekoliko godina marljivo i samozatajno je Željko Kovač, tajnik i trener mlađih dobnih selekcija HNK „Đakovo Croatia“ prikupljao dokumentaciju za nogometnu monografiju koja je jučer ugledala svjetlo dana obilježivši tako pedesetu obljetnicu postojanja Nogometnog kluba Đakovo i gotovo pet godina ujedinjenoga kluba HNK „Đakovo Croatia“. Izdavač monografije je đakovački Ogranak Matice hrvatske, a knjiga je izdana uz potporu Grada Đakova i gradonačelnika Zorana Vinkovića.

Autor je sustavno donio rezultate svih natjecateljskih sezona (od 1962. do 2016. godine), uz opširne opise svih utakmica u čemu mu je umnogome pomogao dnevni i tjedni sportski tisak. Osim toga, autor je sustavno donio i pregled svih prijateljskih utakmica kako onih s nižerazrednim klubovima pa sve do onih prvoligaških (Dinamo, Hajduk, Partizan, Sloboda Tuzla, OFK Beograd, Velež…)., kao i najveće uspjehe u Kupu Hrvatske (Zagreb, Rijeka…). Osim toga, monografija donosi i statistiku igrača, kako za svaku pojedinu sezonu, tako i ukupnu: od igrača s najvećim brojem odigranih utakmica (Slavko Cerjan) do onih sa samo jednim službenim nastupom. Monografija donosi i listu najboljih strijelaca kluba (prvi Franjo Žeželj s 355 postignutih golova) kao i popis svih trenera i predsjednika kluba od osnutka do danas.

Velika vrijednost ove monografije jest i više od 500 fotografija koja daju poseban pečat povijesti đakovačkoga nogometnoga kluba.

Autor Željko Kovač potrudio se napraviti pregled igrača koji su ponos Đakovačke škole nogometa: od najstarijega Zdravka Špehara do najmlađega Josipa Mitrovića.

Ovu monografiju, sastavljenu na ukupno 508 stranica svakako treba imati svaki nogometaš, ali i ljubitelj sporta koji u njoj može pronaći sve relevantne podatke u radu kluba koji neprekinuto djeluje od daleke 1962. godine.

Uskoro se očekuje i promocija monografije koja bi se u prodaji trebala naći sljedeći tjedan.