In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Joomla! Slideshow

Državna prvakinja Kristina Šarić!

U ZAGREBU JE ZAVRŠENO ZATVORENO  14. POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE U ŠAHU ZA ŽENE

 

 

 

U subotu je u Zagrebu završeno 14. Pojedinačno prvenstvo Republike Hrvatske u šahu za žene. Pobjednica Prvenstva i nova prvakinja Hrvatske je Kristina Šarić. Kristina je karijeru započela u rodnoj Strizivojni i Đakovu pod trenerskom palicom Ivana Bažaja, a danas igra za ŠK „Mornar“ iz Splita gdje i živi. U Zagrebu je nakon devet borbenih dana pružila najsigurniju igru i sa 6 osvojenih bodova osvojila ovogodišnje prvenstvo. Na drugo mjesto plasirala se mlada Patricija Vujnović iz Rijeke, a treća je hrvatska proslavljena velemajstorica Mirjana Medić.

Nažalost, na prvenstvu nije nastupila Neomi Grgić, članica Šahovskoga kluba „Dama“ iz Đakova koja je ovo natjecanje propustila zbog školskih obveza i priprema za državnu maturu. Titulu prvakinje nije branila niti Borka Frančišković koja je turnir otkazala zbog poslovnih obveza.

 

U ime gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića igračicama je čestitao i uručio nagrade Milan Pavelić, voditelj Odjela za sport pri Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport.  U ime organizatora, Hrvatskog šahovskog saveza i Komisije za ženski šah HŠS-a, igračice su pozdravili Mladen Palac, Ivanka Raguž te glavni sudac Denis Rosandić.